Islamofobi

Har aldrig förstått riktigt varför måste människor hata och förakata allt som de inte tycker platsar och skall finnas i deras samhället? Då skulle man kunna generallisera och dra allt under ett paraply. Läser på senaste tiden väldigt mycket hatiska och nedvärderande artiklar och insändare mot muslimer och islam. Undrar bara var detta kommer att sluta. Om det kommer att bli ett drev som det var mot judar i slutet av 1930 talet. Eller förnekar man det också som man förnekar att genocid mot judar existerat? Kan inte förstå att det finns väldigt många människor som ser ner på islam och nedverderar den religionen där det idag finns nästan en miljard människor som utövar den religionen.

Islam, Katolicism, Judendom, Budism och alla andra religioner skall få sin utövning utan att detta dras ner i en svart kloak av olika så kallade journalister, tv profiler och enstaka individer inom vissa partier i Sverige. Varför skapa en förutfattad mening och fördom där man sprider detta till kommande generationer och skapar en islamofobi utan någon som helst stöd för detta. Skulle gärna vilja se och höra hur mycket kan dessa männsikor om Islam egentligen. Kan nästan slå vad om att det mesta skulle låta "jag har hört". Ta och läs på lite och ge utrymme till alla i vårt samhället. Jag kanske håller med om att man inte skall bygga 50 nya moskeer i Sverige men döm inte ut alla muslimer innan du ens vet vad islam handlar om.

Kommentarer
Postat av: Rog

Islam är tyvärr en missuppfattad religion. De som missuppfattar den mest är tyvärr muslimer själva många ggr. Bristen på kunskap och social ordning är stora faror i dessa sammanhang.



Jag själv har inget till övers för ngn religion. Jag vill se ett totalförbud av religionsutövande på öppen och allmän plats. Vill man tro så får detta ske i hemme under privata former. Det är 2009, finns ingen anlending att envisas med att ge en illusion repsekt längre. För respekr för liv och kunskap är det sista religion ger.

2009-04-27 @ 17:20:57
URL: http://blogghelvetet.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0