Vista vs. Linux





Mina kunskaper när det gäller IT är begränsade känns det som ibland!!!!!!!!!!!!!!!!!! Har hållit på hur länge som helst med detta ändå ibland känns det att programvaror som kommer från Microsoft är bara för mycket ibland. Har hållit på med att installera en drivrutin för en HP skrivare som fungerat i evigheter ihopp med alla möjliga plattformar till och med med Fedora och Ubuntu men ikke Vista!

Man kan bli vansinigt på sånt, man kan inte editera inte få någon vägledning bara en liten ruta där det står  typ "no support". No support köper vi inte! Efter ett tag googlandet och letande efter olika registerfix har jag äntligen lyckats ordna det!

Kort och gott tummen ner för Vista-skräpet och tummen upp för alla open source plattformar som låter en modifiera och ändra i grundinställningar. Ska knyta mig nu efter en slitsam dag, ha det gott!!































Islamofobi

Har aldrig förstått riktigt varför måste människor hata och förakata allt som de inte tycker platsar och skall finnas i deras samhället? Då skulle man kunna generallisera och dra allt under ett paraply. Läser på senaste tiden väldigt mycket hatiska och nedvärderande artiklar och insändare mot muslimer och islam. Undrar bara var detta kommer att sluta. Om det kommer att bli ett drev som det var mot judar i slutet av 1930 talet. Eller förnekar man det också som man förnekar att genocid mot judar existerat? Kan inte förstå att det finns väldigt många människor som ser ner på islam och nedverderar den religionen där det idag finns nästan en miljard människor som utövar den religionen.

Islam, Katolicism, Judendom, Budism och alla andra religioner skall få sin utövning utan att detta dras ner i en svart kloak av olika så kallade journalister, tv profiler och enstaka individer inom vissa partier i Sverige. Varför skapa en förutfattad mening och fördom där man sprider detta till kommande generationer och skapar en islamofobi utan någon som helst stöd för detta. Skulle gärna vilja se och höra hur mycket kan dessa männsikor om Islam egentligen. Kan nästan slå vad om att det mesta skulle låta "jag har hört". Ta och läs på lite och ge utrymme till alla i vårt samhället. Jag kanske håller med om att man inte skall bygga 50 nya moskeer i Sverige men döm inte ut alla muslimer innan du ens vet vad islam handlar om.

Lotsas blatte

Vaknade idag och kunde inte undgå artikel på smp.se. Den här manen som heter Samuel Älgemalm har jag följt nu i nästan 2 år. Hans uttalanade är mycket "intressanta" och hans engagemang och åsikter i politiken och i samhället är ännu "intressantare".
Att man heter Mohammed Charachoorlo först, kommer från Irak och sedan konventerar till svensk Samuel Älgemalm är det inget konstigt med!

Men att inte lära sig
svenska åtminstone på den nivån att man kan göra sig förstådd i samhället är mycket konstigt. Att man dömer ut alla invandrare till tjuvar, bedragare och knarkare är mycket konstigt då han själv var dömd för bedrägerier för tio år sedan. Att han själv tillhör ett parti som är emot invandringen där han och hans partimedlemmar säger att alla invandrare är bidragstagare är mycket konstigt. Konstigt för att jag läste i Aftonbladet för några år sedan att Jimmie Åkesson (Partiledare för SD) hade en årsinkomst som låg på ca. 160 000 kr. Då undrar jag vilka bidrag Jimmie Åkesson lever på.

Allt detta gör mig så jävla upprör och arg då alla pratar om demokrati och hur pryd och ärlig man skall vara med då stöter man på sådant som inte ens skall få uppta en plats i tidningar och medier och ännu mindre i kommunfullmäktige.

Mitt råd till dig Samuel (Muhammed): lär dig ordentlig svenska först, det finns billiga kurser!

Och till växjöfullmäktige: Släng ut honom och gör en plats åt någon som kommer med något som är värt att tas upp.

Äntligen har jag börjat blogga




Alla säger att detta är det nya sättet att presentera sig på internet, att hemsidor har dött ut och att det är bloggen som gäller idag. Kan det stämma verkligen? Att vi skall börja gå mot den nya utvecklingen och att vi skall använda oss av den nya tekniken som erbjuds är helt inte i linjen med vad politiker och lagmännen vill. FRA, IPRED, PIRATESBAY DOMEN och allt annat säger att vi skall akta oss att användning av den nya tekniken och det fria ordet kan vara farligt.

Att våra barn kommer att bli begränsade då de aldrig kommer att uppleva det fria ordet och handlingen som heter demokrati är det största hotet som jag är mycket rädd för.

Hur som helst så tror jag att det ändå finns krafter och profiler i det fria samhället som kommer att driva frågan till en nivå där även våra politiker och lagmännen kommer inse att alla dessa lagar, paragrafer, förordningar och domar är helt verkningslösa.

Här är länk till Unni`s blogg som kämpar för det fria ordet och det som heter anti-jänkarnas inflytande på Sveriges rättssytemet.

RSS 2.0